min 'digitale' check-liste , typ ..

Så var man tilbake - igjen .. Uten mål og mening, men med et overfylt hode og en unormal stikking i fingrene..
Antar jeg har mye jeg gjerne skulle hatt utløp for, men det er ikke helt lett å finne riktig måte ..

De seneste dagene (MERK: ukene) har jeg reflektert mye over betydningen og verdien av alt rundt meg, og jeg tar meg selv i å til stadighet tenke:
''Hva ønsker du, Ine'', ''Hva er viktig for deg?'' - det varierer selvsagt i hvilken sammenheng. Alt fra skolevalg, til kjæreste til vennskap.. Fra mål i livet til en enkel avgjørelse på om man skal spise sunt eller junkfood til middag. Jeg spør meg selv hva slags person jeg ønsker å være, og hva slags mennesker jeg ønsker å omgi meg med..

Når alt kommer til alt , så står visse verdier sentralt hos meg.. Jeg mener, jeg vil være en person av kjøtt og blod, med følelser på lik linje som alle andre. Men jeg vil også være den som tar vare på, viser omsorg, en støtte til noen som trenger det. Jeg vil være klok, lære masse og både suge til meg og spre kunnskap.. Jeg vil være trofast, en god mor, ha gode holdninger, vite forskjellen på rett og galt, tillate meg selv å gjøre feil og rose meg selv når jeg oppnår noe godt. Jeg vil være glad, spøke, le til magekrampa tar meg så hardt at jeg ligger i fosterstilling på gulvet å higer etter luft. Jeg vil ha dype samtaler om verdens problemer og totalt meningsløse samtaler om ''hvor lenge en hai overlever om du slipper den i Billingen'' (som for øvrig er en bitteliten sjø nær Austmarka). - og som en tilleggskommentar på dette angående haien; Ja, jeg veit jeg drøfter de merkeligste ting - og at det ikke nødvendigvis er så normalt, men hey, jeg har aldri vært normal.. - som igjen leder meg til neste punkt ; Jeg vil være rar , så rar at visse mennesker rister på hodet og snur ryggen til, mens andre drar på smilebåndene og synes det er en smule sjarmerende. Jeg ønsker en selvtillit som gjør meg uberørt av andres negative synspunkter, og en selvfølelse som kan fortelle meg at ''hei, du er god'' ..
Oppsummert så er det en hel liste av ting jeg ønsker å være - og jeg har selvsagt ikke nevnt i nærheten av alle her- men jeg skal gjøre det jeg kan for å være den beste versjonen av meg selv..

Når alt dette er sagt, hva med de menneskene jeg ønsker å ha i livet mitt. Hvilke mennesker er det viktig å omgi seg med? Jeg kan vel i grunn ikke svare for andre enn meg selv, men jeg tør anta at mange lengter etter det samme. Jeg ønsker mennesker i livet mitt som tar meg for den jeg er, som godtar de feil og skavanker jeg til stadighet (kanskje) vil vise verden , men som fortsatt klarer å se det gode i meg. Mennesker som jeg kan le med, spøke med - og gjøre så latterlig syke ting med at det nesten er fare for innleggelse på galehus om noen hadde sett oss (misforstå meg rett). Jeg ønsker å omsluttes av personer som lever opp til de samme verdiene som jeg selv ønsker, som er omsorgsfulle, trofaste, støttende og hjelpsomme. Jeg ønsker en gjeng med kunnskapsrike personer, som til stadighet forundrer meg med nye temaer, og som opplyser meg om slike uviktige fakta som jeg selv liker så godt.. Du vet, som for eksempel at moreller faktisk er frukt - ikke bær, og at haien drukner om den slutter å svømme.. Eller for eksempel at maur faktisk kan overleve å falle ned fra en skyskraper. Er det viktig - nei , for meg - definitivt ! Jeg ønsker mennesker rundt meg med mål i livet - og med en brennende glød for ett eller annet - enten det er drømmen om det perfekte hjem, tanken om en godt betalt stilling, musikk, dans, familie. Jeg trenger å se livsglist og interesse, jeg trenger inspirasjon og motivasjon - og jeg mener, hva er vel bedre enn å hente den fra mennesker som du til stadighet deler hverdagen din med. Viktigst av alt så ønsker jeg personer i livet mitt som også inkluderer seg i min sønns liv - han er tross alt det kjæreste jeg har på denne jord - og min aller viktigste oppgave!

Jeg skumleser avsnittene over og tar meg selv i å tenke på hvor mye som skal til for å matche noen.. Dette er jo tatt rett ut fra hodet mitt, som om jeg er i besittelse av en slags digital check-liste, som automatisk saumfares når nye mennesker dukker opp.. Det å finne folk som matcher mine ''krav'' og ønsker skulle man nesten tro var umulig, men til tross for en mils lang liste, matcher jeg faktisk ganske mange. Vi trenger ikke være like, så absolutt ikke, men av og til skjer det nemlig at man bare klikker - og etter hvert som tiden går, oppdager man at matchen som ikke nødvendigvis stemte 100% nærmer seg mer og mer .. Som om vi tilpasser oss de vi treffer, og på den måten utvikler nye ønsker og verdier. Hm, det er så visst noe til ettertanke..

Når alt kommer til alt, så er jeg evig takknemlig for alt jeg har .. Det er lett å være en person som til stadighet ser det negative - fokuserer på det som er vanskelig, belastende og frustrerende, og dermed glemme alt det man har å være takknemlig for. Det er viktig å reflektere over hvem man er, hvem man ønsker å være - og definitivt alt verden til nå har gitt en. Jeg har bestemt meg for å bli flinkere til å være mer til stede i meg selv, drøfte feil og skavanker, men også rose meg selv for det som er bra. Jeg vil reflektere over hvem jeg er, men også ha øynene åpne slik at jeg ser andre mennesker - for å være selvsentrert er vel det jeg ønsker aller minst.


.. Dagens tankespinn .
- ine

2 kommentarer

Siri

19.05.2015 kl.01:44

Du er noe av det rareste jeg vet om, men samtidig en av de beste ❤️

Jeg gleder meg (eller, egentlig ikke) til vi ser en hai på billingen ;p

inemelby

19.05.2015 kl.09:50

Haha - i lige måde du ❤️

Jeg også er spent på den dagen, men håper og tror at det ikke kommer dit ! Det hadde vært forferdelig skremmende :) Er liksom nok redd for den såkalte "ferskvannshaien" jeg (merk: gjedde)

Skriv en ny kommentar

hits